Тиждень безпеки та об'єктове тренування в ЗДО

2018-05-16

/Files/images/small-MNS-200x200.jpg

З 10 по 16 травня 2018 року у закладі освіти було проведено Тиждень безпеки дитини та об'єктове тренування.

Мета проведення Дня ЦЗ та Тижня безпеки дитини — поліпшення якості освітньої роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя; пропаганда здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків; вироблення у дітей дошкільного віку вмінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров’я у разі виникнення надзвичайних ситуацій та забезпечення високої організованості, якісного проведення всіх заходів та дій особового складу невоєнізованих формувань в надзвичайних ситуаціях.

Для проведення Тижня безпеки дитини було розробено План основних заходів підготовки до проведення Тижня безпеки дитини та План заходів роботи з дітьми під час проведення Тижня безпеки дитини у дошкільному навчальному закладі.

Також було проведено практичний тренінг з евакуації дітей і працівників з приміщення дошкільного закладу для того, щоб формувати у дітей поняття про причини подання сигналу (випадок аварії, загрози від стихійного природного лиха, радіаційної небезпеки, хімічного вибуху тощо); познайомити їх з діями при сповіщальному сигналі; вчити діяти швидко і правильно, виховувати уважність, організованість, дисциплінованість. У об’єктовому тренуванні взяли участь 4 формування: медичної допомоги, громадського порядку, пожежогасіння, оповіщення, зв’язку та евакуації та відповідальна особа з питань НС. Були задіяні 14 працівників та 40 вихованців закладу.

О 9. 40«16» травня 2018 року керівник цивільного захисту – завідувач закладу дошкільної освіти «Капітошка» одержав повідомлення від сестри медичної старшої закладу про те, що в коридорі поруч з кабінетом сестри медичної старшої під столом виявлена велика господарська сумка, що закрита на блискавку. Зі слів медсестри при опитуванні тих, хто знаходився на цей час поруч із сумкою, ніхто не заявив, що це його річ. Лише одна жінка пригадала, що бачила як цю сумку підсунула під сидіння якась жінка і швидко вийшла.

Якщо припустити, що це вибуховий пристрій, то його спрацювання може завдати людських та матеріальних втрат.

Навчальна мета:- вдосконалення методів узагальнення і аналізу даних про обстановку,що склалася;

- розробка обґрунтованих пропозицій для прийняття рішення керівником цивільного захисту дошкільного навчального закладу;

- вивчення прийомів і способів організації проведення рятувальних та інших невідкладних робіт, підвищення ефективності застосування формувань цивільного захисту дошкільного навчального закладу при ліквідації можливих наслідків: підриву вибухового пристрою.

/Files/images/фото обєктове тренування цз.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 250

Коментарi